SPLETNI SEMINAR Izvršba za upnike

Predavatelji:
Dida Volk - sodnica na Okrožnem sodišču v Ljubljani

Termin: 17.06.2021

Trajanje: ob 11. uri do 13. ure

Lokacija: spletna platforma Zoom

Pričetek: 17.06.2021 ob 11. uri

Kotizacija za cel seminar:
167,00 € brez DDV
203,74 € z DDV

Program ( PDF)

Izobraževanje - PRIJAVA

Podatki o plačniku:
Izvršilni postopek (oziroma izvršba) je namenjen upniku in sicer, da uveljavi svojo terjatev, kot ta izhaja iz izvršilnega naslova. Upnik, kot aktivna stranka, torej vloži predlog za izvršbo, poleg tega ima na voljo še (številne) možnosti, tako glede pospešitve postopka, iskanja dolžnikovega premoženja in s tem povezanega dodajanja novega izvršilnega sredstva med postopkom. Zelo pomembno je tudi kako upnik odgovori oziroma reagira na nekatere poteze dolžnika.

 

Dne 27. marca 2021 je začela veljati že trinajsta novela Zakona o izvršbi in zavarovanju – Novela ZIZ-M, ki prinaša novosti predvsem na področju revizije, odloga izvršbe na predlog dolžnika, izvzetij iz izvršbe, izvršbe v zadevah glede varstva in vzgoje otrok ter glede osebnih stikov z otroki, uvaja pa tudi nove začasne odredbe za varstvo koristi otrok.

 

Interventna zakonodaja, sprejeta v času epidemije, je vplivala tudi na izvršilni postopek in sicer so iz izvršbe izvzeti vsi prejemki, prejeti na podlagi protikoronskih paketov zakonodaje, poleg tega je bila izvršba odložena do 18. aprila 2021.

 

 

 

Izobraževanje

Aktivni smo še posebej na področju izobraževanja, v okviru katerega v sodelovanju z uglednimi strokovnjaki s posameznega področja organiziramo konference, seminarje, delavnice in druge izobraževalne aktivnosti s področja aktualnih gospodarskih in pravnih vsebin (tudi individualna za posamezne naročnike).

 

Morda vas zanimajo še druga izobraževanja?

Strokovna posvetovalnica

Koncept temelji na principu članstva, s katerim vam na kakovosten, cenovno ugoden, praktično preverjen in aktualen način posredujemo strokovna znanja in nasvete - kombinacija strokovnih delavnic in individualnega svetovanja.

Napovedujemo

29.09. 2021
SPLETNO Izobraževanje za pridobitev potrdila o usposobljenosti za člane nadzornih svetov ali upravnih odborov družb

spletna platforma Zoom

Več

Kontakt

Izpolnite kontaktni obrazec in nam pošljite povpraševanje, predlog, pripombo. Z veseljem vam odgovorimo.